Opplevelser

Eksklusiv skogsfugljakt på Finnskogen.

Vi har gleden av å tilby en svært eksklusiv guidet skogsfugljakt.

Jakten foregår på ett 26.000 daa stort område på Finnskogen med et av verdens
beste skogsfugl bestander. Eiendommen har drevet med tanke på vilthensyn i snart 100 år og har en stor andel urørt naturskog.

Tiur (tetrao urogallus), orrfugl (tetrao tetrix) og jerpe (bonasa bonasia) finnes det gode bestander med. Spesielt for området er den store bestanden av tiur og røy.

Tiuren er en av de mest ettertraktede trofèarter i Europa hvor den ruver som kongen blant verdens 24 hønsefuglarter. Det er en svært krevende jakt, hvor det i statistisk sentralbyrå opplyses at det er 52 jaktdager per skutt tiur under småviltjakt.

Den guidede skogsfugljakten med Finsk spets og stående fuglehund på dette området har gitt særdeles mye bedre resultater.

Dag 1: ANKOMST

Individuell ankomst til jaktområdet på Grue Finnskog. Jaktområdet ligger en og en halv times kjøring fra Oslo Gardemoen flyplass nordøst for Oslo nær svenskegrensen. Selma Lagerlöf kalte dette området en grense av et annet slag. Vertskapet vil møte deg og ønske deg velkommen der.

Tid for å pakke ut og slappe av før middagen serveres.

Du kan også prøveskyte våpen eller vi tar en tur rundt og ser på den vakre naturen jakten skal foregå i.

Huskokken Oddbjørg lager deilig middag med retter fra naturens spiskammers med mattradisjoner som hører til kulturen i området.

Overnattingen skjer i komfortable, fullinstallerte hytter de neste fire dagene.

Dag 2-4: JAKT

De neste tre dagene vil du jakte tiur, orrfugl og jerpe. Etter en god frokost går vi inn i den lune gammelskogen med din entusiastiske og erfarne guide med en svært god skogsfuglhund.

Du vil få følelsen av at ingen andre har satt sin fot i disse urørte områdene. Kanskje kan vi høre orrfuglens lystige spill i det første morgenlyset?

Vi bruker som regel en skjellende fuglehund av rasen Finsk Spets. Hunden jobber som en rev! Når fuglen blir oppmerksom på ”den røde fare”, setter den seg opp i et tre og føler seg trygg på inntrengeren. Reven vil da føle seg lurt og vandre videre på leiting etter ei ny fuglesteik, mens spetsen vil starte å skjelle for å varsle jegeren om att her sitter fuglen.

Det er ikke så mye som kan måle seg med å høre på losen og snike seg forsiktig opp mot fuglens hjemmested.

Hvis været tillater det vil vi kose oss med en lunsj ute rundt et bål, i ei ljørkoie ved Rotbergssjøen eller i en gapahuk ved et idyllisk skogstjern.

Etter en lunsjpause vil vi gå ut på ettermiddagsjakten. Om kveldene kan du nyte samværet med det gjestfrie vertskapet og spise en deilig middag.

Dag 5: HJEMREISE

Etter en god frokost kan du sette snuten hjemover med forhåpentligvis en skogsfugl i bagasjen. Din eksklusive skogsfugljakt er en svært spesiell naturopplevelse sammen med et varmt og gjestfritt vertskap.