Kalatupa Aktivitetsmeny
Publisert: 5/28/2008

Finnskogen er kjent som spenningens grenseland. Spenning og opplevelser får man ofte i form av aktiviteter. Her er uendelig mange alternativ og et godt utbygd vegnett for de som ønsker å forflytte seg til fots eller med sykkel. Landskapet er vakkert og varierende, og innbyr til et variert aktivitetstilbud. Vi har her beskrevet litt av de aktivitetene du kan oppleve hvis du har hytte på Kalatupa.

Vår og Sommer:

Strandliv: De vakre hvite sandstrendene langs Rotbergssjøen er blant distriktets absolutt fineste badeplasser, her kan man sole seg, spille sandvolleyball og slappe av i vakre omgivelser med sand mellom tærne.

Fiske: På Rotbergssjøen kan man fiske abbor, ørret og gjedde. Sjøen, elvene og skogstjernene i området innbyr til et rikt og variert fiske.

På Rotbergssjøen er det tillat med elektrisk motor så man kan lydløst gli fram mot storørreten. Det er tatt ørret på over 8 kg i den fiskerike sjøen. Fiskekort koster 150 kr for årskort. Fiskekortkasser er satt opp langs sjøen.

Kajakk: Rotbergssjøen har mange vakre holmer med små sandstrender og viker som er et ypperlig område for deg som liker å padle kajakk eller kano.

Finnskogleden: Finnskogene kan by på utrolig gode turmuligheter. 1400 km med vandringsleder er merket på norsk og svensk side. Finnskogleden er 240 km og går noen steinkast fra Kalatupa.

Skitunnel: Kalatupa hytteområde ligger ca 7 km fra riksgrensen og en kjøretur på ca 45 minutter til Skitunnelen i Torsby. Her kan man gå på ski eller prøve seg på skiskyting hele sommeren.

Finnskogdagene: Andre uka i juli arrangeres Finnskogdagene på Svullrya, 12 kilometer fra Kalatupa. Finnskogen blir egen republikk disse dagene. Her kan du oppleve et blomstrende kultur arrangement knyttet rundt Finnskogen Kro og Motell. Det arrangeres fest med levende musikk, theater, boder og det serveres tradisjonsmat fra Finnskogen.

Leik: Våren er tiden når skogen våkner til liv igjen. Orrfuglene og tiurens spill kan oppleves i nærområdet til Kalatupa og er skogens eget teater.

Skyting: På Svullrya finner man et helt nybygd skyteanlegg. Her er det leirdueskyting på tirsdager. Løpende elgskyting på elektroniske skiver på torsdager og lørdager.

Piknik: Fyll opp matkurven og ta båten på en øy, besøk ett finnetorp i nærområdet eller en gapahuk. Slik blir det ferieminner av. 

Sykkel: Finnskogen har milevis med skogsbilveier og stier som egner seg for sykkelturer.

Høst:

Jakt: Finnskogen er spesielt kjent for sine gode forekomster av storfugl og skogsfugl. Det er også godt med hare, bever og de andre småviltartene. Jaktkort på småvilt selges på et område noen kilometer ifra hyttefeltet. Grunneierne rundt hyttefeltet tilbyr også guidede tiurjakter med finsk spets og stående fuglhunder.

Bær: Finnskogen har enormt mange fine bærplasser. Skogene kan i gode år bugne av tyttebær, blåbær og multer.

Sopp: Er god mat og kan i gode år finnes i rikelige mengder.

Vinter:

Langrenn: Finnskogene er kjent for å være det sørligste snøsikre området på norsk - svensk side. Det kjøres i dag opp skiløyper i området og det arbeides med å få knyttet skispor til hyttefeltet fra det kjente skisportstedet Matilla på svensk side. Matilla ligger bare 12 kilometer unna og har blitt en meteropol for de som er glad i å gå på ski med velpreparerte løyper i vakkert finnskogterreng.

Her finner du også restaurant og det arrangeres årlig skimaraton med over 800 deltagere.

Du kan også oppleve røykstua på Matilla som er i drift.

Alpin: Branäs og Valfjället på svensk side ligger ca en times kjøretur fra Kalatupa.
Finnskogtoppen: Finnskogtoppen helsesenter ligger et kvarters kjøretur fra hytteområdet. Her er det Spa, svømmebasseng, boblebad, sauna, matservering og massasje. De arrangerer også guidede aktivitetsturer.
Snøscooter: Kalatupa ligger bare ei mil fra svenske grensen. Hit kan du ta med deg din snøscooter og kjøre lovlig.

Isfiske: Rotbergssjøen er en populær isfiske sjø. En solskinnsdag i påsken med familen på pilketur er å anbefale.

Vinteraktiviteter på sjøen: Her setter bare fantasien begrensninger, skøyter, isbotsja, curling og ishockey er noen av aktivitetene som anbefales å prøve.